sakran pansiyon

Sakran Pansiyon Apart tarzında 5 bagimsiz evden oluşan sıcak ortamı ile
Yenişakran-Aliağa İzmir  de hizmetinize sunulmuştur. sizlere uygun ve ucuz konaklama imkanı sunan pansiyonumuzda aile sıcaklığı içinde kendinizi evinizde hissedeceksiniz.2018 Pansiyon fiyatlarımız aşağıda yer almaktadır.



Sakin,samimi ve doğaya saygılı bir ortamda Tarihi yerler ile iç,içe olan bir mekanda kafanızı dinleyip huzur içinde bir tatil ve konaklama için sizleri Yenisakran köyünde bulunan Şakran pansiyona bekliyoruz.

pansiyon görsel


Nasil Gidilir:
Ucak:  Adnan Menderes Hava Limani 105 KM
Otobus: Izmir otogarindan  Ayvalik, Dikili, Bergama
istikametine giden tum otobusler ile ulasabilirsiniz
Tren: Cumaovasi-Karsiyaka-Aliaga arasinda  IZBAN calismaktadir.
Izmir: 85Km, Karsiyaka: 65 Km, Aliaga: 15Km, Bergama: 33Km


FİYATLAR
Ev fiyatlarına sadece yatak ücretleri dahil olup,, talep edilmesi halinde kahvalti ayrıca ücret karsılığı verilir.
2018 pansiyon fiyatları
2 kişilik oda 120
Ek Yatak 40 TL
0-6 yas arasi ucretsiz

Adres ve Iletisim Bilgileri
Sayfiye Mah. Kazim Dirik Cad. No;51  35803 Yenisakran-Aliaga-Izmir-Turkey
Phone: +90 232 628 90 90  ( yanitsiz olmasi halinde otomatik  olarak)  +90 507 6637543 ' e yonlenmektedir.
Mail: info@sakranpansiyon.net
Web: www.sakranpansiyon.net
Merak ettiğiniz ve sormak istediğiniz soruları Facebook sayfamız üzerinden bize iletebilirsiniz.

Yenişakran Sahil Pansiyonu da incele..tık tık..

YENISAKRAN VE  CEVRESININ TARIHCESI

Gryneion, İzmir Aliağa’dan 15 km. uzaklıkta, Yenisakran köyü yakınındaki yarımadadadır. Apollon mabedi ile ünlü kentin kuruluşu kesin olarak bilinmemektedir. Strabon, Batı Anadolu’daki Apollon mabetlerinin en ünlüsünün burada olduğunu söylemektedir.
Gryneion’un tarihte ilk kez ismi M.Ö.V.yüzyılda Atina Deniz Birliğinin üyesi olarak geçmiştir.  Tarihte burası kehanet yeri olarak kabul edilen Apollon tapınağı ile anılmaya başlamıştır.
M.Ö. 300 yıllarında Gryneion sikkelerinin bir yüzünde Apollon’un diğer yüzünde ise midye kabartmaları görülmektedir. Gerçekten de Gryneion, yakınlarında çıkan midye ve istiridyeleri ile ün yapmıştı.
Yenisakran köyünün yaklaşık 800 m. güneyinde Temaşalık Burnu’nda yer alan bu kentten hemen hemen hiçbir iz günümüze gelememiştir. Bununla beraber Temaşalık Burnu'nun en yüksek kesimindeki dikdörtgen biçimli bir alanın Apollon kutsal alanı olduğu düşünülmektedir. 
NE YENIR: Candarli korfezinden cikan Cupra baligi unludur. Ayrica korfezden cikan Ahtapot, Kalamar, Gopez, Lidaki lezzetlidir.
NEREDE YENIR: 24 saat acik Sakran Sofrasi ile sahilde bulunan  Imbat Restorant  balik cesitleriyle iyi servis sunmaktadir. 
DENEMEDEN GITME: Bergama yoresine ozgu uzun patlicanlardan yapilan 'Cigirtma', uzun borulcelerden hazirlanan 'Borulce Salatasi' denemeye deger..
ALMADAN GiTME: Zeytin zamani hazirlanan ve kisa bir sure bulunabilen  'Cekiste Zeytini' nefis aromasi ile kahvaltilarin vazgecilmezidir..
Yuzlerce yillik  zeytin geleneginin urunleri olan ve  agaclardan elle toplanan zeytinlerden cikartilan 'Halis Zeytinyaglari' meshurdur.



ENGLİSH

Consisting of five independent home warm atmosphere lively with Pension Apart drive attention
Is currently available in Yenisakran-Aliaga in Izmir.
* Quiet and friendly
* Respecting nature
Intertwined with historical sites *
How to get there:
Aircraft: Adnan Menderes Airport 105 KM
Bus: bus station in Izmir Ayvalik, Standing, Pergamon
You can reach all buses going in the direction of
Rail is working IZBAN between Cumaovası-Karsiyaka-Aliaga.
Izmir: 85km, Karsiyaka: 65 Km, Aliaga: 15Km, Pergamon: 33km


PRICES

Home prices are only included in the beds, if requested breakfast and also are subject to charge.

 Single person $ 60, double £ 80


Extra Bed $ 25
0-6 years free

Address and Contact Information
Country Mah. Kazim Dirik Cad. No: 51 35803 Yenisakran-Aliaga-Izmir-Turkey
Phone: +90,232,628 90 90 (if does not respond automatically) 6,637,543 +90,507 'e yonlenmektedir.
Mail: info@sakranpansiyon.net
Web: www.sakranpansiyon.net

HISTORY AND ITS ENVIRONS Yenisakran

Gryneion, 15 km from Izmir Aliaga. away from the peninsula near the village of Yenisakran. Establishment of the city with the famous temple of Apollo, is uncertain. Strabo, tells us that in Western Anatolia, where the most famous temples of Apollo.
M.Ö.V.yüzyılda Gryneion'un name for the first time was in Athens as a member of Marine Union. Temple of the oracle of Apollo was adopted as a place in history with this place has faded.
BC Apollo, on the other side on one side of the coins in 300 Gryneion mussels are reliefs. Gryneion Indeed, mussels and oysters from nearby had a reputation for.
Yenisakran village, about 800 m. Located south of this city of almost no trace of Nasal Temasalik has not survived. However, the highest part of the Cape of Good Temasalik Apollo holy area is thought to be a rectangular area.
WHAT TO EAT: Candarli bay and is famous for fish exiting the Cupra. Additionally, the Gulf exiting the Octopus, Squid, Gopez, lidaki delicious.
WHERE TO EAT: open 24 hours a day at the beach with lively Sofrasi Imbat Restaurant offers good service variety of fish.
ATTEMPTING TO GO: Bergama region made unique long patlicanlardan 'Cigirtma', prepared a long kidney bean 'Black-eyed Pea Salad' worth a try ..
TAKING Go: Olive can be found in a short period time and prepared 'wrestled olives' flavor with a delicious breakfast is indispensable ..
Products, and trees in the tradition of centuries-old olive olives hand-picked Prime 'Halis Olive Oil' is famous.

1 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski