İstanbul’dan çıkanlar için 240 km uzaklıkta Keşan ilçesine bağlı Erikli sadece 2,5 saat uzaklıkta. Güneşli gişelerden geçerek Trakya otoyolunu kınalı çıkışına kadar kullanıp Tekirdağ’a gelinebilir. Tekirdağ geçişiniz öğlen saatlerine yaklaşmış ise. İlden çıkışta üçüncü ışıklarda Sezen Market bitişiğinde hizmet veren bendiz isimli köftecide kendinize bir köfte ısmarlayın veya Hüsmen Aga gibi içini aldırdığınız somun ekmek arasına köfte, soğan, biber, domates doldurup araçta yemek üzere sardırın. (Böylesi daha zevkli oluyor).






Malkara Keşan üzerinden Gelibolu yönüne dönüşünüzden hemen sonra sağınızda önce Enez, sonra Erikli sapağı giriş veriyor. Bundan sonrası 34 km yolunuz kalıyor. Tatlı virajlı, ağaçlı, araç sürmesi keyifli yoldan giderek 25. km de yer alan Mecidiye, İbrice tabelasını solunuzda bırakıp siz sağa Erikliye ayrılıyorsunuz. Yol üzerinde Değirmen restoran, içinden cılız bir su akan ağaçlı mesire yeri var. Erikli girişinde Akaryakıt istasyonu ve yol boyunca 100 metre aralıkla en az 30–40 yerde karpuz tezgâhı ve önlerinde birkaç araçlık park sahası var. İsteyenler kendileri bile tarladan karpuz toplayabiliyor. Alış veriş için geçici park eden araçları giriş ve çıkışlarını kollamak gerekiyor. Erikli sokakları sıcak yaz günleri arozözle sık sık sulanıyor.

Erikli – Edirne: 140 km

Erikli – Tekirdağ: 110 km

Yunanistan sınır kapısı: 60 km

NEREDE KALINIR?
Deniz mevsiminin kısa oluşu, turizm yatırımlarının artmasını engellemiş olsa da Erikli de İşçimen ve Erkli otelleri her türlü konfora sahip oteller olarak yıllardır turizme hizmet veriyorlar. Ayrıca, Pehlivan Otel, Yüksekdağ Apart Otel, Yiğit Pansiyon, gibi seçenekler, ev pansiyonculuğu, mevsimlik kiralanan evler, kamp sahaları konaklama ihtiyacını karşılıyor. Yıl boyu açık olan 42 odalı otel, İşçimen otel, sahilde bulunan iskele kaldırıldığı için Gelibolu, Gökçeada gibi yerlere düzenlediği çevre ve dalış gezilerini iptal etmek zorunda kalmış.



Sevim Pansiyon

Diğer konaklama seçenekleri Enez sahilinde, Mecidiye’de, Uzunkum yakınında, Gökçetepede bulunuyor.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski