Sizde Hafta sonu için İstanbula yakın küçük bir kaçamak peşindeyseniz.Ailenizle ve sevdiklerinizle güzel bir hafta sonu geçirebilmeniz için Cennette bir köşe olan Ağva'yı öneriyoruz.
Hem doğal güzellikleri,hem de ulaşımın kolay olması nedeniyle Ağva özellikle hafta sonları için tercih sebebi.Birbirinden farklı konaklama imkanları ve her bütçeye uygun tesisler ile,Ağva tatilcilerin vazgeçilmezi.

Ağva'ya nasıl gidilir,Nerde kalınır,ne yenir,ne içilir,oda fiyatları ve konaklama hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara burada cevap bulabileceksiniz.

CENNETTEN ÇALINMIŞ BİR MEKAN …
Göksu ve Yeşilçay nehirlerinin Karadeniz’e döküldüğü yerde oluşan deltayla yayılan Ağva, bir zamanların Ceneviz ve Venedik kolonisi. Sazlıklarla çevrili Göksu deresi kıyısındaki oteller, kano, deniz bisikleti veya sandal ile gezmek ve balık tutmak, yöredeki mağara ve şelaleler ile antik kalıntıların bulunduğu rotalara geziler düzenlemek gibi alternatifler de sunuyor…
Göksu Nehriyle Karadenizin kesiştiği yerde bulunan Ağva, huzur veren doğasıyla haftasonu, günübirlik bir tatil seçeneği olarak değerlendirmek için en uygun mekanlardan biri. Özellikle sonbaharda giderseniz nehrin üzerindeki yaprak manzarası sizi çok etkileyecek…
Göksu nehri kıyısında pekçok otel var, otellerin çoğu haftasonu konaklama paketleri hazırlamış.
Ayrıca deniz bisikleti turları şehrin sıkıntısı gerginliğinden uzaklaşmanız için birebir…
NEREDE KALINIR ?
  • PICCOLO MONDO
Arkası orman, diğer tarafı deniz ve iki nehir arasına kurulu bir köy Ağva. Latincede “iki dere arasındaki köy” anlamına geliyor. Göksu ve Yeşilçay dereleri Ağva’dan geçip Karadenize dökülüyor. İtalyanca minik dünya anlamına gelen Piccolo Mondo Ağva deresi üzerinde 3 katlı ve Avusturya mimarisinden izler taşıyor.
Şirin bir restoranı ve şöminesi keyif veriyor. Sade döşenen yatak odalarında ise yataklar cibinlikli. Gerek nehre bakan gerekse arka bahçesindeki dağ manzaralı odalarıyla Ağva’da en iyilerden. Sandal ve deniz bisikletleriyle nehirde dolaşıp kendinizi amazon ormanlarında gezideymiş gibi hissedebilirsiniz.

Piccolo Mondo: 0 216 721 73 79 web: http://www.piccolomondohotel.com/
Fiyatları: 160 - 200 TL,
agva5 agva41 agva6
  • GREENLINE GUESTHOUSE HOTEL - AĞVA
Nehir kenarında 5 dönümlük bir bahçe üzerine kurulu, eski Rum evlerinin tuğlaları ahşap ile birleştirilerek dekore edilmiş olan otel, yaşamın tılsımını bulmak, bedeninizi, ruhunuzu ve gönlünüzü dinlendirmek için özlediklerinizi biraraya getiriyor. Nehir kenarında, kalabalıktan uzak size unutamayacağınız bir atmosferi, şehir dışındaki sessizliği ve doğanın eşsiz manzarasını sunarak sizi evinizde gibi hissettirmeye çalışan Berna Hanım ve ekibi farkın ufak detaylarda saklı olduğuna inanıyor.
Fiyatlar: 160-450 TL arası Yarım Pansiyon,
Tel: 0216 721 84 91, Yakuplu Sapağı Ağva web: http://www.agvagreenline.com
agva2 agva3 agva21
  • PARK MANDALİN
Mandalina ağaçlarının kokusunu, Göksu deresinin kıyısında hissetmeye hazırlanın. Ağva’nın en göze çarpan villalarından biri olan Park Mandalin, ev sahiplerinin hayallerinin ürünü adeta. Evlerini yeniden restore edip butik otele dönüştürmelerinin amacı kalıcı dostluklar edinerek mutlu bir yaşam sürmek. Odalarının her biri özenle dekore edilmiş, nehir kıyısına hakim. Şehir temposundan uzaklaşıp kendinizi özel ve dinlenmiş hissedeceğiniz odanızdan dere kenarına indiğinizde sizi mavi-yeşil bir dünya karşılıyor. İster nehirde bisiklet çevirin, ister açık havada doğanın sesini dinleyin. Mevsimlerin her birinin farklı anlamlar kazandırdığı bu sıcak ev, geldiğinize değecek bir misafirperverlikle karşılıyor dostlarını…
Tel: 0216 721 82 05 , Yakuplu Cad. No:224 Ağva
agva9 agva10 agva11 agva8
  • TRANQUILLA NEHİR EVİ- AĞVA
Restauran ve bar olarak hizmet veren, tümüyle kütükten imal edilmiş yüksek tavanlı kır evi, özgün mimarisi ve şöminesiyle kış aylarında da sizlere sıcak ve samimi bir ortam sunuyor. Doğal taş, ahşap ve kerpicin birlikteliği ile doğal çevresiyle bütünleşmiş merkezi ısıtmalı bungalovlarda konaklanıyor. Kış aylarında yüksek tavanlı kütük evde, ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında nehir kıyısındaki iskele restoranda, geleneksel Türk mutfağı ve dünya mutfaklarının leziz örneklerini ve taze mevsim balıklarını her zaman bulmanız mümkün. Sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri saat sınırlaması olmazsızın arzu edilen her saatte alınabiliyor. Ana yemekler mönüdeki spesiyalitelerden tercihlere göre kişiye özel hazırlanıyor. Tesiste televizyon yok. Kablosuz internet ağı bulunuyor.
Fiyatlar: Bungalov 170- 250 TL
Nehirboyu Cad. No:9 Ağva  Tranquilla TEL : 0 216 721 73 77 web:  http://www.tranquilla.com.tr/
agva12 agva13 agva14 agva15
NASIL GİDİLİR?
Özel otomobille gidecekler için
Ağva’ya özel otomobil ile gitmek için, TEM , E 5 ve Beykoz üzerinden gidilebilir.
Yapacağınız tek şey ŞİLE tabelalarını takip etmek,
Tem üzerinden gidecekseniz Sarıgazi - Şile yönüne sapıyorsunuz, Şile’den sonra Doğuya Ağva yönüne devam edince Çayırbaşı’na geliniyor. Yol burada ikiye ayrılıyor. Ağva’ya sağa sapıp, Teke üzerinden gidebileceğiniz gibi; sola sapıp, kabakoz, Akçakese, İmrenli, Karacaköy, Bozgoca, Şuayipli, Kurfallı üzerinden sahil yolundan da ulaşabiliyorsunuz. İki yolunda güzelliği ayrrı, Birinden girip diğerinden dönmenizi tavsiye ederiz.
İstanbul Şile tercih edilen yola göre 70-80 km, Şile Ağva arası 32 km, diğerini kullanın, her iki yolun da tadını çıkarın, toplam 110 km.
İzmit tarafından gelecekler için
Kandıra üzerinden doğrudan Ağva’ya gidebilirsiniz.
Yayalar için
Üsküdar-Şile-Ağva arasında düzenli otobüs çalışıyor.
Üsküdar Tel: 0 216 391 13 47
Ağva Tel: 0 216 721 83 39
FOTOĞRAFLAR AĞVA’NIN HARİKA MANZARASINI GÖRMENİZ İÇİN
Eşsiz güzellikteki Ağva Yolu…
agva-yolu
agva-3
agva-2
agva4
agva1
Ağva Kilimli Koyu.
agva-kilimli-koyu
Ağva Şelale
agva-selale



1 Yorumlar

  1. Ağva'da nerde kalınır sorusu için farklı alternatifler sunan iyi bir site verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Ben de bayramda istanbula yakın nereye gitsem diyordum..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski