Kabak koyu, ilk kez geçen sene gördüğüm, doğasıyla ve konseptiyle beni büyülemiş olan bir yer. Ölüdenizden sonra 20-25 dakikalık bir yolculukla ulaşıyorsunuz, yolun son 2-3 kilometresinde asfalt bitiyor ve stabilize yol başlıyor, yolun bu bölümü de bu sene içinde bitecekmiş sanırım.

 Köye ulaştıktan sonra koya inmek ayrı bir konu, yürüyerek 30 dakika süren patika bir parkur var ya da köylüler arabalarıyla sizi 30 tl ye aşağıya indiriyorlar. Normalde diğer araçların inmesi yasak çünkü yol tehlikeli, eğer şöförlüğünüze çok güveniyorsanız ve arabanız da kayalara altını sürtmeyecek şekilde yüksekse deneyebilirsiniz. Koyda müşteri portföyü şahsen tatilde etrafımda görmek isteyeceğim bir kitle.

 Koy yüksek ve denize dik inen ağaçlı tepelerle çevrilmiş, deniz turkuaz renkte ve bu inanılmaz bir atmosfer sağlıyor, kendinizi başka bir dünyada hissediyorsunuz. Meşhur Likya Yolundan yürüyüş yapabiliyorsunuz. Kabak Koyunda 10 tane konaklama tesisi var. Bunların en ünlüleri oranın en eski tesisi olan Turan Camping ve Shambala. Her iki tesiste farklı fiyatlarda farklı özellikleri olan odalar var. Biz genelde Turan'ın terasında vakit geçirdik, şömine ve eşsiz gece manzarası var ayrıca çok güzel Satsuma Vodka yapıyorlar, tavsiye ederim. Kısacası Kabak Koyu insanın hayatında en azından 1 kere gidip görmesi gereken bir yer.

2 Yorumlar

  1. Kabak Natural Life

    Dünyanın sayılı doğal güzelliklerinden Kabak Koyunda bulunan Natural Life; ağaç evleri, patikaları, kaynak suyuyla dolu damla şeklindeki yüzme havuzu, minderlerde serilip yatabileceğiniz ahşap kerevetleri, ördekleri, tavukları, kedi köpekleriyle Yüzüklerin Efendisi'ndeki Hobbit köylerini andırıyor.

    Begonviller, gül yapraklarıyla süslenmiş kahvaltı büfesinde bulunan reçeller arasında seçim yapmakta zorlanabilirsiniz.
    Bütün gün hamakta sallanabilir, Akdeniz'in sıcak ikliminde vadinin yemyeşil yamaçlarını seyreden ahşap güneşlenme platformuna uzanarak, yağmur ormanlarındaymış hissi uyandıran yerden metrelerce yüksekte ağaç evlerde sevdiğiniz ile hayatınız boyunca unutamayacağınız enfes vakitler geçirebilirsiniz.

    Kabak Mah. Faralya köyü / MUĞLA-TÜRKİYE

    Tel :
    +90 252 642 11 85
    +90 252 642 11 34
    +90 252 642 11 58
    0-532 215 35 68

    Facebook sayfamız : http://ow.ly/3ApAj
    Twiter sayfamız : http://ow.ly/3AobV
    Web Sitemiz : http://ow.ly/3ApCt

    YanıtlaSil
  2. Ölmeden önce kesinlikle görülmesi gereken bir mekan..Kabak Koyu çok güzel, Natural Life ise çok çok çok güzel.. Kamp sahipleri cennetten bir köşe yaratmışlar, yaratmakla kalmamış, içine ruhlarını, sevgilerini, aşklarını, iç huzurlarını koymuşlar. Türkiyenin hiç bir yerinde göremeyeceğiniz misafirperverlik, dostluk, candanlık, huzuru orda bulacaksınız. Gecenin sessizliğinde ateş başında yapılan samimi sohbetler, gökyüzünde milyonlarca yıldız, tertemiz bir hava ve inanılmaz bir huzur. Eğer aradığınız bunlarsa, hiç durmayın hemen şimdi programınızı yapın... Ölmeden önce mutlaka görün ve yaşayın orayı...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski