Hep adını duyarım ama gitmek bir türlü nasip olmadı Safranboluya diyorsanız.Bu hafta sonu sizin için kaçırılmaz bir fırsat.Tarih kokan cumbalı evleri,dar şose sokakları ile Osmanlı tarihini günümüze taşıyan nadir güzellikte bir ilçemiz.Daha önce gitmediyseniz mutlaka gidin,görün derim.Nasıl giderim nerde kalırım diye dert etmeyin.Nerde kalınır,ne yenir,nerde kalınır,gezilecek görülecek yerlerin  hepsi yazımızın devamında..

Yörük köyü ile ünlü olan Safranbolu’ya gittiğinizde mutlaka Yörük Sofrası’na uğrayın ve yöresel yemekleri tadın. Safranbolu’nun peynirli, ıspanaklı, kıymalı gözleme, bazlama ve saç bükmesini deneyin.Ayrıca Safranbolu’nun lokumu ünlüdür.  Safranbolu, Unesco’nun Dünya Mirası listesinde yer alıyor.

Görülmesi gereken yerler; Cinci Han ( Osmanlı mimarisinin en güzel örneğidir) , Eski Hükümet Konağı, Hıdırlık Tepesi, Kazdağlıoğlu Cami (Kiremit döşenmiş kubbesiyle dikkat çekiyor).
Safranbolu da 2000 adet geleneksel Türk evi var.  Yörenin adı bu bölgede yetiştirilen Safran bitkisinden geliyor.
Nasıl Gidilir?
Gerede Karabük üzerinden gidiliyor. Karabük’ten 5 km uzaklıkta. İstanbul Ankara otoyolunun Gerede çıkışından Samsun yoluna girip Karabük ayrımında dönmeniz gerekiyor,
Gerede’ye 90 km, İstanbul’a 395 km, Ankara’ya 220 km mesafede bulunuyor.
Konaklamak isteyenler için Çamlıca Konağı’nı öneriliyor.

Nerde Kalınır?
Çamlıca Konağı
Tel: (0370) 712 19 84
Safir Konak- Safranbolu

Safranbolu mutfağının tadına bakmak ve yemyeşil bahçesinde serinleyip huzur bulmak için mutlaka gitmelisiniz.
Tarih kokan Safranbolu’nun sayfiyesi Bağlar semtinde yer alan Safir Konak, aslına uygun olarak restore edilmiş bir konakta hizmet sunan bir butik otel… 7. Altın Safran uluslararası belgesel film Festivalince En iyi restore edilen ev onur ödülüne layık görülen Safir Konak, Safranbolu ve Osmanlı mimarisinin özelliklerin taşıyor. Yazın yemyeşil serinliğiyle huzur veren bahçesi içinizi ısıtıyor.Menüde ise Safranbolu’nun meşhur baklavası, su böreği, mantısı, etli yaprak sarması ve yayım adlı cevizli eriştesini tadabilirsiniz.
Detaylar
2 kişi için oda kahvaltı 100 TL fiyatlar (85-160 TL)
Tel: 0370 712 70 60 web: www.safirkonak.com
Yeme içme
Yörük Sofrası
(0370) 737 24 64

Safranbolu evleri

Post a Comment

Daha yeni Daha eski