abant
Hafta sonu tatile çıkıp şöyle bir temiz hava almak,ailenizle hoşça vakit geçirmek aynı zamandada yeni yerler görüp,eğlenmek istiyorsunuz.Fakat nereye gideceğinize karar veremiyorsunuz.Bolu abant gölüne ne dersiniz.Mavi ile yeşilin kucaklaştığı abant gölünde kış ayrı bir güzeldir.karla kaplı Dağlar ve ormanlar ile kuşatılmış,göl manzaralı bir yerde şömine keyfi yapmak istemezmisiniz.Hadi ne bekliyorsunuz.çantanızı hazırlamaya başlayın.Birbirinden nezih konaklama tesisleri sizleri bekliyor.Nasıl gidilir,nerde kalınır,merak ediyorsanız devamını okuyun.

Bolu’nun en gözde dinlenme yerlerinden biri olan Abant Gölü’ne ulaşım şehir merkezinden ya da terminalden dolmuşlarla yapılabiliyor.
Göl çevresindeki 7 km’lik doğal alanlarda çeşitli sportif aktiviteler, kamp ve piknik yapılabilmekte. Doğal güzelliklerin yanı sıra çok sayıda hayvanın barındığı doğal ortamda geyiklerin korunması için özel merkez de kurulmuş.
Bolu’ya bağlı Mudurnu ilçesinin kuzeydoğusunda yer alan küçük bir set gölüdür ve suyu tatlıdır. Abant Gölü’nün çevresini çam, köknar ve kayın ormanları sarıyor, yabanıl meyve ağaçları ve çiçekler, çeşitli mantarlar, gölün yüzeyini yer yer kaplayan nilüferler ile alabalığın en beğenilen türü olan ve bu yörede gölalası denen bir balık türü var ve kış aylarında gölün çevresindeki ormanlarda tavşan, karaca, yaban domuzu, yaban ördeği, yaban güvercini avı yapılıyor.
Gölün denizden yüksekliği 1325 m, yeraltı suları ile beslenmekte olan Abant Gölü’nün en derin yeri ise 45 km. Her mevsim farklı güzellikler sunan Abant Gölü’ne gidip ünlü alabalıkların tadına bakmayı unutmayın.
Mutlaka fotoğraf makinenizi ve yürüyüş ayakkabılarınızı yanınızdan ayırmayın.

abant-golu
Nasıl Gidilir?
Ankara-İstanbul otoyolu Bolu dağında E-5 ile birleşiyor. Bolu dağını aşıp Koru Motel’i geçtikten sonra, Bolu’ya girmeden sağa Abant yolu ayrılıyor. Abant gölü 18 km ilerde. Denizden yüksekliği 1450 metre olan göle, hafif eğimle ve yeşillikler arasından çıkılıyor.
NERDE KALINIR?
BÜYÜK ABANT OTEL
Tel:0 374 224 50 33 web:www.buyukabantoteli.com
TAKSİM INTERNATIONAL ABANT PALACE
Tel: 0374 224 50 12 web:www.taksimotelcilik.com.tr
PETRO CLUB ABANTBEY YAYLASI APART HOTEL
Tel: 0 374 225 28 70 web:www.petroclub.com.tr
TAKSİM INTERNATIONAL ABANT KÖŞKÜ
Tel: 0374 224 51 66 web: http://www.taksimotelcilik.com.tr/
abant-golu-2
abant-golu3

Post a Comment

Daha yeni Daha eski