Alaçatı'da sakin bir sokak, burada kaderine terkedilmiş yüzlerce metruk, o eski asırlık Rum evlerinden biri. Buradaki her evin bir hikayesi varmış, belki bunun da bir hikayesi vardı ama biz bilmiyoruz. Bilenler de artık aramızda değil.


Biz aldığımızda üflesen yıkılacak durumdaydı, o yüzden nefesimizi tutup evimizi işin ehline teslim ettik. Onlar da her bir taşı titizlikle yerinden çıkartıp, özenle temizleyip yeniden kullanıma kazandırdı.


Bize kabasını yüz günde bitiririz demişlerdi, yüzonbeş gün sürdü. Temel kazılırken bir küp altın sikke çıktığı öğleye kadar tüm Alaçatı'ya yayılmış. Küp'ü oraya biz gömmediğimiz için dert etmedik. Söyleyenlerin yalancısıyız ama en azından bize hikayesi kaldı.


Orijinal asırlık taşlarla evimiz yavaş yavaş yükselmeye başlarken aklımızı çeldiler. Zaten baba-oğul, bir-buçuk kişiye bu ev büyük gelecekti. Bu yüzden biz de modaya uyup otel yapmaya karar verdik.




Üst katta dört oda, alt katta iki oda ve geniş salonu ile ev konforunda bir otel oldu. Ev dediysek "Alaçatı'daki eviniz" gibi bir iddiamız yok, çünkü eviniz hakkında bir fikrimiz yok.




Ev değilse ne peki, "Butik otel" mi? Değil, çünkü ne otoparkımız var, ne kuru temizleme hizmetimiz ne de yirmidört saat oda servisimiz. Temiz ve konforlu odalara, güleryüz ve dostça karşılamayı ekleyince "konukevi" tanımlaması bize daha çok uydu. En iyisi siz karar verin.






Lavender; 24 m2, üst kat, galeri cepheli. Ek yatak konulabilir.




Tüm odalarında; klima, su ısıtıcısı, minibar, duş/wc, saç kurutma, çelik kasa, kalorifer, telefon ve kablosuz internet bağlantısı bulunmaktadır.


Oliva; 22 m2, üst kat, galeri cepheli. Ek yatak konulabilir.




Rose; 20 m2, üst kat, balkonlu, sokak cepheli. Ek yatak konulabilir.




Flora; 20 m2, üst kat, balkonlu, sokak cepheli. Ek yatak konulabilir.





MASALA otel&bistro
Tokoğlu Mahallesi
1020 Sokak  No 4
Alaçatı    35950  İZMİR


Tel   +(90) 532 357 2001
        +(90) 232 716 0578
Fax   +(90) 232 716 0579
info@otelmasala.com

Post a Comment

Daha yeni Daha eski