İzmir'in tarihi dokusunu, doğal kokusunu ve yerel öğelerini kaybetmemiş ender kasabalarından biri olan Eski Foça'da, tarihi dokusunu, doğal kokusunu ve yerel öğelerini kaybetmemiş sanırız biricik pansiyonudur. 1870 yılında inşa edilmiş, yığma taş orjinal Rum mimarisi olan ön bina ve meyve ağaçları ile dolu arka avludan oluşur. Bu taş bina Foça'daki içinde yaşanan en eski yapılardan biridir. Neden ?






Nedenine gelince, bu binadaki bugüne kadar ki yaşamı anlatmak gerek.


1870 yılında bir Rum aile tarafından inşa edilir. 1924 yılında Yunanistan ile Türkiye arasındaki Lozan Mübadelesi anlaşması ile bu Rum ailesi Yunanistan'a giderken; Kavala - Pravuşta'dan gelen Tutar ailesi şimdiki İyon Pansiyon olan bu binaya yerleşir.




Odalarımızda durum nedir ?


Bahçe odalarımız : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 no'lu odalarımız arka avlumuzun içindedir, bahçeye bakarlar. Tüm bu odalarda banyo + tuvalet + 24 saat sıcak su + saç kurutma - fön makinesi + buzdolabı + televizyon + uydu ve yüzlerce tv kanalı + elbette klima var. Eh daha ne olsun derseniz, tüm yataklarda da cibinlik var deriz !




8 no'lu odamız taş binamızdadır ve arka bahçe & dağ manzarasına bakar. Televizyon + uydu alıcı + buzdolabı + saç kurutma - fön makinesi ve klima var. Cibinlik de tabii ki var. Banyo ve tuvaleti ise hemen yan kapısında ve karşısındaki 10 no'lu oda ile ortak kullanımda. Ortak kullanımda olduğu için, anlayışla karşılarsınız ki; konaklayacak misafirlerimizi bu şarta uygun seçmek zorundayız.




9 no'lu odamız da taş binamızda; banyo + tuvalet + 24 saat sıcak su + saç kurutma - fön makinesi + buzdolabı + televizyon + uydu alıcı + klima odanın içinde. Ah, cibinlik mi ? Tabii ki var :) Bu odanın artısı : sokağın sonundan da olsa, az da olsa; huzurlu bir deniz manzarası var...


10 no'lu odamız da taş binamızdaki son oda ve 3 kişilik; bir duble yatak, bir de tek yatağı var. Yine televizyon + uydu alıcı + buzdolabı + saç kurutma - fön makinesi + klima + cibinlik bu odamızda da mevcut. Bu odamızın 2 ayrı büyük ve yüksek penceresinden yine küçük sokak sonu deniz manzarası var. 8 no'lu odada belirttiğimiz gibi 8 ve 10 no'lu odalar aynı banyo ve tuvaleti kullanıyorlar. Bu ortak banyoda da 24 saat sıcak su var.




Adres : İsmet Paşa Mahallesi 198 Sokak No:8




Foça / İzmir






Telefon : 232 812 14 15






E-Mail : bilgi@iyonpansiyon.com



Post a Comment

Daha yeni Daha eski