İzmir’in Efes harabeleriyle ünlü Selçuk ilçesinin 8 km. doğusunda üzüm bağları, şeftali bahçeleri ve zeytinliklerle çevrili bir yamaçta yer alıyor Şirince Köyü. Her köşesinde 19. yüzyıl Anadolu yaşam kültüründen bir hatıra bulacağınız Şirince Evleri yöre mimarisine sadık kalınarak ve çağdaş gereksinimler dikkate alınarak restore edilen iki eski Rum evinden oluşuyor.

Şirince Evleri, ünlü yazar Dido Sotiriyu’nun “Benden Selâm Söyle Anadolu’ya” adlı romanında “Yeryüzü Cenneti” olarak nitelediği Şirince’nin ilk butik oteli. 1993’te açılan tesis, 6 oda ve 14 yatakla hizmet vermekte. Sahibi eski bir İstanbullu: Ahmet Koçak. Şirince Evleri, özenle ve büyük bir uyum içinde bir araya getirilmiş eski zaman eşyaları ve otantik tefrişatıyla yerli ve yabancı konuklarını bir etnografya müzesi ortamında keşfetmeye, unuttuklarını hatırlamaya davet ediyor.

Anadolu insanının basit, işlevsel ve kadim değerlerini konuklarıyla buluşturmayı kültürel bir misyon edinen Şirince Evleri’nde daimi sıcak su, kış aylarında ısıtma, yazın serinletme gibi modern günlük yaşamın asgari konfor unsurları da mevcut.

Web Sayfası:
http://www.sirince-evleri.com/ | Şirince Köyü, Selçuk İZMİR

Post a Comment

Daha yeni Daha eski