İstanbul Yakın Kaçamak Büyükada Meziki Hotel

Şehrin kargaşasından çok uzak, şehre çok yakın, güzeller güzeli Büyükada'nın sayılı konaklarından Meziki Mansion, Butik Otel olarak hizmetinizde. Hayran kalacağınız klasik yapısı ve sadeliğiyle sizleri bekliyor.
Show TV de yayınlanan "Dudaktan Kalbe" dizisi çekimleri için mekan olarak seçilen Meziki Mansiyon dizinin duygusallığını tamamlayan görsel bir ortam oluşturmuştu.

İstanbul Adalar ilçesi, Büyükada Maden, Malül Gazi Caddesi üzerinde bulunan bu köşk XIX. yüzyılın ikinci yarısında yaptırılmıştır. Levantenlere ait olan bu köşk XX. yüzyılın başlarında Şahbaz ve daha sonra da Karayan ailelerinin mülkiyetine geçmiştir.

Günümüze oldukça iyi bir durumda gelen bu yapı caddeden geride, üç katlı ve bir de çatı katından meydana gelmiştir. Kâgir köşkün dış görünümü kütlevi olup, dikdörtgen planlıdır. İtalyan mimarisine benzeyen köşkün cephelerinde ampir ve neo-rönesans üslubu açıkça görülmektedir. Cephesi basık kemerli profilli pencerelerle hareketlendirilmiştir. Köşkün bir ve ikinci katların önlerinde balkonlar bulunmaktadır. Zemin katın girişi yanlardaki ince, uzun pencerelerle kuşatılmıştır. Kat aralarına silmeler yerleştirilmiş, iç mekânlarda eklektik süslemelere yer verilmiştir. Bazı yerlerde de bitkisel motifler peyzajlar görülmektedir.

Bir iki günlüğüne İstanbul'un gürültesinden kaçmak isteyenler için harika sessiz bir ortam...

Adres: :Malül Gazi Cd. N.24 Büyükada, Adalar / İstanbul
E-Posta: :info@mezikiotel.com
Telefon: :0 216 382 3 444
Fax: : 0 216 382 2 444
Gsm: : 0 533 572 08 24

Post a Comment

Daha yeni Daha eski