Bodrum'da yakın zamana kadar mandalina bahçelerinin arasında yer alan ufak pansiyonlarda kalıp, deniz ve güneşin tadını çıkarmak mümkündü. Ancak bölgede turizmin gelişmesiyle birlikte başta Bodrum merkezli olmak üzere, Bodrum Yarımadası'nın her köşesinde,  her bütçeye uygun kalacak tesisler çoğaldı. Tabii eskinin mandalina bahçelerinin yerinde artık yeller esiyor. Onların yerine yüzme havuzları var.
Bodrum Kalesi

Ancak Bodrum'u bilenlerin uyguladığı bir yöntem var ki, bu ilk kez gidenler için Bodrum'u tanımanın en güzel yollarından biri. Bodrum dışında kalıp gündüz deniz ve güneşin keyfini sürmek. Akşam yemeğini Bodrum yarımadasının güzel koylarında en güzel deniz ürünlerini yemek ve gece saat 23.00'den sonra sabaha kadar Bodrum gecelerinin tadını çıkarmak.


Bodrum'a en yakın kalınabilecek yerlerin başında Türkbükü geliyor
Bodrum'dan çam ormanları arasında uzanan yolla ulaşılan Türkbükü, eskiden antik Likya Madnasa şehri olarak biliniyor. Türkbükü'nde bir çok pansiyon motel ve otel türü konaklama tesisi var. Fortissimo Otel, Anı pansiyon, Türkbükü adlı moteller, Club En, Club Torsa, gibi konaklama tesisleri bulunuyor. 
Bodrum'da mandalina bahçeleri arasında kalabileceğiniz bir başka yer de Yalıkavak'ta yer alan Başar Motel. Burası da özellikle sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin kalabileceği nitelikte. Yıldız sayısı fazla değil ama hem hizmetteki kalitesi hem de yemeklerinin lezizliği size Bodrum'da güzellikleri yaşatacak

Ama yine de Bodrum'da en güzel balık nerede yenir diyorsanız mutlaka Mazı'ya gidin deriz. Mazı'ya ulaşmak için önce Bodrum'dan Milas yoluna çıkacaksınız. Mumcular'a gelince Mazı yönüne sapın. Yol sizi önce Yukarımazı'ya, ardından da Aşağımazı'ya getirecek. Burada muhtar Mehmet Taş'ın yerini bulun ve tek cümle söyleyin.
"Ben balık yiyeceğim".
Muhtar Mehmet Taş, sabah tutulup getirilen lağos, sinarit, kılıç balığı  gibi deniz ürünlerini size öyle bir ızgara yapıyor ki, parmaklarını yalamanız işten bile değil. Bir de"sokkan" isimli kaya balığı var ki, ne başka bir yerde bulabilirsiniz, ne de aynı lezzeti alabilirsiniz. 
Mehmet Bey, özel sosta beklettiği balıkları saf zeytinyağıyla bir güzel ızgara yapıyor ki, tadına doyulmaz.
Kömür ateşinde pişen balıkları beklerken Mehmet Bey'in eşinin yaptığı kabak çiçeği dolması ve yaprak sarmasının tadına da mutlaka bakın.

İBEROTEL BODRUM PARK
0252 368 98 00
Faks: 0252 368 98 08
Yalıçiftlik-Bodrum

FORTİSSİMO OTEL
0252 377 52 02
TÜRKBÜKÜ

ANI PANSİYON
0252 377 50 81
TÜRKBÜKÜ

TERAS RESTORAN
İsmail Aydın
0252 394 30 83
0542 513 79 25
GÜMÜŞLÜK KÖYÜ

ARCADE MOTEL VE BAR
PEYAMİ TANER
0252 313 31 85
BODRUM

KAYNAK:http://www.hakantok.9k.com/blank_19.html 

Post a Comment

Daha yeni Daha eski